کد خبر: ۵۸۹۱۱۳
تعداد نظرات: ۷ نظر
تاریخ انتشار : ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۲:۳۸
"نیویورک تایمز" از اختلاف‌نظر در درون دولت ترامپ درباره ایران خبر داده است

بازتاب تشدید تنش میان ایران و آمریکا در رسانه‎های جهان| سیاست احمقانه ترامپ در قبال ایران و خطر جنگ| گزینه‎های پیش روی تهران چه هستند؟

مقامات تهران اکنون سه گزینه پیش‌روی خود دارند: مصالحه، صبر کردن و یا مقاومت کردن. مصالحه گزینه واقعی پیش‌روی ایران نیست. روحانی رییس‌جمهوری ایران و ظریف وزیر امور خارجه او علیرغم میانه‌رو بودن آن نوع نرمشی که امریکایی‌ها می‌خواهند را انجام نخواهند داد.
آفتاب‌‌نیوز :
سرویس بین الملل- روزنامه "گاردین" در مقاله‌ای می‌نویسد اکنون زمامداران ایران با گزینه‌های غیرممکنی در برابر آمریکا مواجه هستند چرا که سطح خصومت امریکا علیه ایران به اوج خود رسیده است. این روزنامه نتیجه‌گیری می‌کند که هدف دولت ترامپ چیزی نیست جز پیشبرد رویکرد تغییر رژیم در ایران. 

به گزارش آفتاب‎نیوز؛ این روزنامه می‌نویسد: "مشخص نیست که آیا ایران می‌تواند کاری کند که امریکا و متحدان منطقه‌ای‌اش گسترش سطح تنش با آن کشور را متوقف کنند یا نه. اینکه جلوی جنگ گرفته شود یا خیر مشخص نیست. زمانی که ترامپ سال گذشته از برجام خارج شد گفت که ایران باید رفتار خود را تغییر دهد و مانند یک کشور عادی عمل کند. آن چه ترامپ و کابینه‌اش می‌خواهند تغییر رفتار ایران منطبق با خواست و منافع امریکاست. آنچه آنان می‌خواهند تغییر رژیم در ایران است. 

بازتاب تشدید تنش میان ایران و آمریکا در رسانه‎های جهان| سیاست احمقانه ترامپ در قبال ایران و خطر جنگ

گاردین نوشته است: مقامات تهران اکنون سه گزینه پیش‌روی خود دارند: مصالحه، صبر کردن و یا مقاومت کردن. مصالحه گزینه واقعی پیش‌روی ایران نیست. روحانی رییس‌جمهوری ایران و ظریف وزیر امور خارجه او علیرغم میانه‌رو بودن آن نوع نرمشی که امریکایی‌ها می‌خواهند را انجام نخواهند داد. در صورتی که آنان بخواهند مصالحه کنند فشارها بر این طیف از سوی تندروها و غیرمنتخب در ایران افزایش می‌یابد و شانس بقای روحانی و یاران‌اش کاهش خواهد یافت. نمونه فشار مشابه علیه اصلاح‌طلبان در سال‌های گذشته پیش‌روی ماست. از سوی دیگر اگر شورش‌های شهری تشویق شده از خارج روی دهد ایران ممکن است چندین‌پاره شود. فراموش نکنیم که در ایران اقلیت‌های قومیتی مختلف زندگی می‌کنند. نیروهای گریز از مرکز در ایران قوی هستند و هرگونه ناآرامی می‌تواند آنان را تحریک کند. بعید است امریکایی‌ها برای اجرای طرح تغییر رژیم و پس از آن برنامه‌ای منسجم فراتر از آنچه برای عراق در سال 2003 میلادی انجام دادند داشته باشند. با توجه به این سابقه فاجعه‌آمیز، "جان بولتون" مشاور امنیت ملی نئومحافظه‌کار ترامپ و معمار جنگ عراق باید دوباره فکر کند و مراقب افکار خود باشد. 

دومین گزینه پیش‌روی ایران صبر است. انتظار می‌رود در سال آینده ترامپ در زمان انتخابات با مشکل مواجه شود. در آن صورت رییس‌جمهوری دموکرات بعدی آمریکا احتمالا سیاست عکس ترامپ را در پیش خواهد گرفت و ممکن است فشار را کاهش دهد. با این حال، در فضای فعلی سیاست داخلی امریکا کاهش فشار بر ایران در دستور کار نیست. این ایده که اروپا بتوانند با توجه به اولتیماتوم 60 روزه روحانی کاری برای نجات برجام انجام دهند نیز نامحتمل است. نه بریتانیا و نه فرانسه از تاکتیک‌های ترامپ راضی نیستند. با این حال، واکنش تند آنان به تهدید روحانی برای تعلیق تعهدات ایران به برجام نشان داد اروپایی‌ها در برابر امریکا محتاطانه عمل می‌کنند. آنان انتظار دارند ایران و نه امریکا از موضع خود عقب‌نشینی کند. تلاش‌های اروپایی‌ها در سال گذشته برای جلوگیری از تبعات منفی تحریم امریکا بی‌نتیجه بوده است. واقعیت تجاری آن است که دولت‌های اروپایی نمی‌توانند شرکت‌های تجاری را وادار کنند که به مجازات‌های نقض تحریم امریکا بی‌توجه باشند. حتی اگر ترامپ را نیز کنار بگذاریم ایران کماکان با دشمنی فزاینده از سوی اسرائیل و عربستان مواجه خواهد بود. 

آخرین گزینه پیش روی ایران مقاومت است. اخیرا پمپئو و بولتون با سفر به عراق و تهدید ایران با ارسال ناو نشان داده‌اند که اطلاعاتی از حمله احتمالی نیروهای مورد حمایت ایران علیه نیروهای امریکایی به دست آورده‌اند. ممکن است این اطلاعات درست باشند و ممکن است نباشند. با این حال، مشخص است که منبع این اطلاعات مبهم اسرائیل بوده که در حال کار با امریکایی‌هاست. بولتون که در طرح اطلاعات و حتی اطلاعات‌سازی استاد است (نمونه آن ونزوئلا) خواست به ایران بگوید که مسئولیت هرگونه اقدامی از سوی شبه نظامیان مورد حمایت ایران متوجه ایران است و در آن صورت امریکا حمله مستقیم را علیه ایران انجام داد. پمپئو نیز برای نشان دادن جدیت امریکا به بغداد سفر کرد. البته اقداماتی نمایشی که پس از آن با اظهارات او در برابر همتای بریتانیایی‌اش در لندن ادامه یافت. جنگ فرسایشی امریکا علیه ایران صرفا اقتصادی و دیپلماتیک نیست. ایران با حملات سایبری و ترور دانشمندان هسته‌ای اش مواجه بوده است. آمریکا می‌گوید این تازه آغاز راه است. امریکا با سیاست فعلی خود ایران را به مسیر جنگ می‌کشاند". 

اختلاف در کابینه ترامپ درباره ایران

روزنامه "نیویورک تایمز" اما در گزارشی با اشاره به استقرار ناو جنگی و بمب‌افکن‌های آمریکا در منطقه می‌نویسد منابع آگاه اطلاع داده‌اند که در درون دولت ترامپ اختلاف‌نظر میان دو دیدگاه وجود دارد: یکی خواستار حضور محدودشده نیروهای نظامی امریکایی در منطقه برای نمایش قدرت است و دیگری خواستار وارد جنگ گسترده‌ با ایران. 

این روزنامه می‌نویسد استقرار اخیر نیروهای نظامی امریکا در منطقه فراتر از پیش‌بینی‌های پنتاگون بوده است و در نهایت ممکن است این برنامه در مراحل اولیه باشد و ده‌ها هزار نیروی اضافی نیز به خاورمیانه اعزام شوند. با این حال، مقام‌های مطلع می‌گویند این چالشی برای ترامپ است چرا که او وعده کاهش نیروهای نظامی امریکایی در منطقه را داده بود. این موضوع نشان می‌دهد که دستگاه‌های امنیتی امریکایی و متحدان امریکا احتمال اقدام نظامی علیه منافع امریکا و متحدان‌اش در منطقه را جدی گرفته‌اند. 

"نیویورک‌تایمز" در ادامه با اشاره به این که سطح تنش میان دو کشور رو به افزایش است، می‌نویسد با این حال، ترامپ موضع ملایم‌تری را اتخاذ کرده و از مقام‌های ایرانی خواسته تا با او تماس تلفنی بگیرند. 

"نیویورک تایمز" در ادامه به نقل از دو مقام مطلع امریکایی می‌نویسد در جلسه روز جمعه شورای امنیت ملی برخی از مقام‌های وزارت دفاع آمریکا پیشنهاد کمک‌های بشردوستانه به قربانیان سیل اخیر در ایران و کاهش بخشی از تحریم‌ها در برابر تعهد ایران به لغو حمایت از حزب‌الله لبنان و انصارالله در یمن را ارائه دادند. این پیشنهاد اما با اقبال نمایندگان شورای امنیت ملی امریکا مواجه نشد. 

این روزنامه همچنین مدعی شده است که ایران خواستار تشدید تنش است تا قیمت نفت بالاتر برود. این روزنامه استدلال می‌کند اگرچه ایران نمی‌تواند صادرات نفت زیادی داشته باشد اما در شرایط افزایش قیمت می‌تواند با قیمت بالاتری نفت خود را به صورت قاچاق بفروشد. رزنبرگ یکی از مقام‌های ارشد سابق وزارت خزانه‌داری دولت اوباما به "نیویورک تایمز" می‌گوید: "ایران تا حد امکان تلاش می‌کند نفت بیشتری را صادر کند تا بتواند درآمد بیشتری کسب کند."
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۷
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۴ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۱
21
23
آمریکا در مواجهه با ایرانیان غیور چیزی جز شکست نصیبش نخواهد شد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۲ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۱
10
10
چهارمین گزینه حمله نظامی آمریکا است آیا دیدن این گزینه که درصد احتمالش زیاد است این قدر سخت است؟
Nima
|
Canada
|
۱۴:۱۹ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۱
2
3
وضعیت فعلی ایران و کاهش توان اقتصادی کشور و مردم
حاصل انتخاب ایرانیان است، از جمله خبرنگاران و مدیران آفتاب نیوز، وقتی شما شجاعت نداشته باشید سیاست ها... را آشکارا نقد کنید و صرفا به انتقاد از رئیس جمهور یا اصولگرایان زیر دست بسنده می کنید.

نتیجه انتخاب فکری، روانی، احساسی خود را پذیرا باشید...

تا زمانی که شجاعت ...را نداشته باشید
روز به روز نتیجه انتخاب خود را تحمل کنید و ناله و زاری نکنید.

انتخاب خود شماست.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۱
10
17
این قدر به دروغ نگید که جنگ میشه جنگ میشه
مردم رو از چی میترسونید؟!
ناشناس
|
Germany
|
۱۵:۵۱ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۱
1
18
... گاردین همین مزخرفات را در باره صدام و عراق هم می گفت و نتیجه اش هم دیدیم .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۱
2
4
هدف کسانی که در داخل و خارج از کشور از احتمال جنگ حرف می زنند و یا از لزوم مذاکره مجدد می گویند یک چیز است؛امتیازدهی به امریکا و اروپا.برخی مدعی اند شاید ایران هم امتیازی بدست آورد و برخی می دانند که چیزی مانند برجام هسته ای بدست خواهیم آورد.
ناشناس
|
Canada
|
۰۲:۱۸ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۲
6
13
شما که آخرش زنگ میزنید چرا زودتر زنگ نمیزنید تا دلار فروشها وگرانفروشها کمتر خون ملت را بمکنند!
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین